torstai 14. helmikuuta 2013

Päivä 01 | HoChiMinh


 Tästä ei keskustammaksi pääsi. Yllä kaupungintalon aukiolla vasemmalta; Ilkka Sirrola, Heimo Rouvinen, Pauli Muhonen, Satu Houtsonen, Anders Brors, Kimmo Louhivaara, Sami Ketola ja Urpo Laine... eli suurin osa porukasta; Pekka, Matti, Tom ja kuvaaja puuttuvat kuvasta. Alla paikalliset poseeraamassa auringon laskiessa samalla aukiolla.


Kuulen puhelimen soivan mutta en niin paljoa että heräisin… herätysääni herättää ysiltä kuitenkin. Pääryhmä on saapunut. Löytyvät hotellia vastapäätä aamuoluelta. Huoneet putoilevat tipoittain ja puoleen päivään mennessä kaikilla on huoneet. Pari poikaparia sai parivuoteet… muutaman venkslauksen kautta kuitenkin kaikilla halukkailla oma sänky ja elämä Vietnamissa voi alkaa.
Koska Vietnamin historia on niin raju kuin se on, käymme iltapäivän alussa sotamuseossa, joka pyhitetty Vietnamin ja USA'n sodalle… ja siellä tuntee itsensä helposti vähän paremmaksi ihmiseksi kun ei ole amerikkalainen. Sotamuseolta kevyempiin tunnelmiin citykävelylle joka johdattaa meidät Rex -hotellin kattoterassille. Itse Hotelli Rex oli Vietnamin sodan aikana USA'n lehdistötukikohta.


Yllä erään perheen tytöt... neljä skootterin päällä on yleinen näky näillä kulmilla. Alla olemme kehitysapu coconat -mehuilla. Meitä vähän vedätettiin mutta ei pahasti. Emme kuitenkaan maksaneet kuin 1/3 pyydetystä ja siinä enää noin puolet liikaa... :] 


Päivällisellä ryhmä on koossa. Tom lentää iltapäivällä Bangkokista viimeisenä miehenä. Itse päivällisellä joku jopa sai mitä tilasi… tosin ruokalistan kuvat ja todellisuus eivät aivan täysin kohdanneet… ;) … mutta maassa maan tavalla tai maasta pois. Ja huomenna HoChiMinhistä pois kaikissa tapauksissa. Skootterien vuokraajaltakin tuli tänään elonmerkkiä, joten näyttää siltä että pyörät on!


 Yllä kuva Vietnamin sodan museosta. Alla kämppikseni Sami heränneenä museon pihalla. Sami nukkui vaatimattomat 12 tuntia viime yönä. Unilahjat kohdallaan... :]





1 kommentti:

  1. Skootterit saattavat siis "jyrähtää" käyntiin hyvinkin pian. Koittakaahan saada kaikille oma mopo;-)

    VastaaPoista