lauantai 23. helmikuuta 2013

Päivä 09 | Hue


 Riksalla on hauska matkustaa... ja vielä ku pääsee 2 in 1... takimmainen istuu laudan päällä joka käsinojilla ja etumainen istuu iste penkillä tai sen etureunassa.


Tänään käy ainoastaan risteilyaluksemme moottori Parfume joella. Konepyörillämme on lepopäivä. Eli maisema-aamiainen hotellimme 11 kerroksessa ja joelle. Konepyöräryhmät eivät perinteisesti ole mitään varsinaisia kulttuuriryhmiä, eikä meidän skootteriporukka taida siihen toteamaan tehdä suurta poikkeusta. Kolmen kohteen kulttuurikäynti kuitenkin sopii kaikilla.


 Näitä ei valitettavasti tehty meille, eik tarkalleen ottaen selvinnyt että kenelle. Mutta jollekin palatsialueella kuitenkin. Yläkuvan vihreät maakurkkua ja oranssi mangoa... itse kurkkulaivojen täyte vielä puuttuu. Alla on porkkanakana riikoinkukko pyrstöllä... ja yesyes, syötävää kaikki... :]


Ensimmäinen kohteemme, keisari MainMangin mahtipontinen hautamauseleumi on jokivartta 12km pohjoiseen. Toinen kohteemme, Tien Mu Pagoda on tullut meidän aikanamme tunnetuksi mm. polttoitsemurhakohteena. Päivän pääkohteemme on Citadel. Keisarillinen palatsi.  Ngyun dynastian keisarit hallitsivat Vietnamia Huesta käsin vuodet 1801-1945. 1900 -luvun puoliskon enemmän ja vähemmän ranskan lipun alla.
Ilta omaa aikaa Huen raitilla… jotakin vetoa ranskalaisuudella tuntuu olevan. Vaikka menemme syömään illalla kolemssa eri porukassa. Kaikki kohtaavat keskustan ranskalaisessa bistrossa… pitääkö se tulkita niin, että vietnamilaiset maut eivät enää uppoa ainakaan ihan kympillä? Ja yes, myönnetään. Aika ranskalainen se omakin päivällinen… :]


Yllä Pauli hastamassa pensaskilpikonnat kilpaslle. Alla Pauli, Pekka, Urpo ja Heimo rahapesulassa.


---

Yllä ryhmäposeeraus keisari Ming Mongin hauda ensimmäisen portil portailla. Kaikkiaan portteja kolem. Alla Urpo läytänyt metsästäunelmiensa pyörän... 125cc custom Hondan joa EasyRider -teippauksessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti