lauantai 16. helmikuuta 2013

Päivä 02 | HoChiMinh - Mytho


 Ready to Rock and Roll... eli yllä juuri saatu pyörät ulos vuokraamon hallista. Alla osa pelottavaa skootterijoukkuettamme liikennevaloissa. 


Aamiainen, tavarat kasaan, vuokraamoon joka tänään auki tunnin meille ja tositoimiin. Ne tositoimet ovat skootterin kuljetus kohti Mekongin suistoa. Vuokraamo löytyy suhteellisen helposti 10,5 kilometriä hotellistamme ja vuokraamosta 12 pyörää. Täytyy huomenna katsoa tarkemmin, Mutta meillä ainakin muutama Kymco Attila 125cc, pari Honda Dream 125cc ja loput Yamaha Nouvo 115cc. Eli näillä kuutioilla mennään.
Ja hyvin mennäänkin ensimäinen tunti ja puolitoista. Sitten Tomin Attila iskee takajarrun kiinni ihan oma-aloitteisesti. Mutta kun Vietnamissa ollaan niin korjaamo ei ole koskaan kaukana. Nyt noin 60 metrin päässä. Kaksi tuntia myöhemmin etenemme jälleen. En tarkalleen tiedä mitä särkyi, mutta takajarru jotenkin hirtti kiinni ja takavanteen sisäosan jokin alumiinisauma suli. Matkan jatkuessa Tomin pyörässä, joka nyt minun pyörä uudet jarrupalat satuloineen ja uusi hihna. 


 Melkein 40km päästiinkin ennen ensimmäistä varikkokäyntiä. Kymco Attila laukesi. Toivottavasti tämä ei toistu turhan usein.  Positiivisenä puolena, että tällä varikolla riitti ylöisötuoleja kaikille halukkaille... :]


Mythoon tulo vähän venyy. Emme kuitenkaan ole loppupelissä tuntia enempää myöhässä ja puoli neljä istumme Mekongin laineillaa. Hetkeä ja kahta myöhemmin eteemme tulee erilaisia hunajuttuja. Joku hetki myöhemmin edessämme on montaa lajia hedelmiä ja kansanlaulut soivat livenä korvan juuressa. Ehdimme vielä coocos-karkkitehtaalle, kanootilla melomaan ja hevosvankkureilla ajamaan ennen kuin meidät palautetaan Mythoon. Kunnon turistimeininkiä… ja nahkakin vähän tahtoo kärventyä. Sitä kun niin harvoin käy ulkomailla ja aurinko tulee aina niin yllättäen… :] 


 Ostaisitko näiltä miehiltä käytetyn toyotacorollan... no ehkä yläkerran hattukavereilta vielä, mutta mitä sitten pitäisi ajatella kun tenat vedetään päähän?

---

 Mekongin suiston kanavilla jossa meitä vieteen veneellä, kanooteilla ja hevosilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti