maanantai 25. helmikuuta 2013

Päivä 10 | Hue - Vinh

 Hurja joukko lähdössä Huen hotellin pihasta... alla sama joukko Vietnamien vanhalla rajalla... tarkalleen ottaen rajamonumentillä.


Sataa sataa ropisee… ja sataa sataa ropisee. Tämän saakka olemmekin päässeet niin sanotusti kuivin jaloin vaikka skootterikuskin tassut eivät kovin helposti kastu muutenkaan. Alkaa sataa kun lähdemme ja sitä sitten riittää kokoa päivän 11 tunniksi jos päivän viimeistä 50km ei lasketa. Konepyörämme eivät sateesta piittaa, ne kulkevat kuin enkelit. Katteen palasia putoilee aina välillä joku jostakin pyörästä mutta muuten ne kulkevat ongelmitta. Varsinkin Matin pyörästä tulee Rock & Roll kun etukatteen suuri muovi lentää mäkeen… kukaan ei ihme ja kumma ehtinyt ajaa sen yli ja Matti saa katteen pelastettua.
Päivän kulttuurikohteemme on Pohjois- ja Etelä-Vietnamin välinen vanha raja. Toisen 'pohjoiskorean' syntymä ei ollut kaukana ja raja menisi tässä. Vanhalta rajalta suuntaamme pois HW1'n hullumyllystä ja hakeudumme joksikin aikaa HoChiMinh trailille, jolla ajamme käytännöllisesti katsoen yksin. Jokainen bussi ja rekka haluaa ajaa HW1'stä… fakta täänään taitaa kuitenkin olla että hyväkuntoinen vanha päätie on nopeampi kuin uusi, koska sillä pystyy ajamaan skotterilla huimaavaa 80km/h.

 Sadepäivän muotis parhaimmillaan. Alla Kimmolla, Pekalla, Urpolla ja Paulilla sadepäivän tenat päässä... ja huomaa Hempan ja Pekan hempukat vihreäpilkulliset sadeviitat. Siitä ei sadeviitta enää komistu... ;)


Silmät alkavat olla aika muussia kun päivän päättärimme Vinh tulee kohdalle. Normaalit moniteholasini kun eivät välttämättä maailman parhaat ajolasit… eivät ainakaan sateella… :) … mutta se on varaan minulla joku geenivika, että vähän sama mihin sitä lähtee, niin sitä lähtee vähän kuin olisi menossa käymään ärrällä. Vinhissä kohdalle napsahtaa selkeästi retken paras hotelli… kaikkihan minä olen itse varannut, mutta välillä todellisuus vastaa nettisivuja enemmän ja välillä vähemmän. Vinhissä menee selkeästi yli.


 Paikallista fillarimuotia. Alla Samin sadepäivän buutzit... kaksi Alkon kassia ja Timberland släbärit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti